President Obama zet voet aan grond in Vietnam

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Barack Obama is zondagavond plaatselijke tijd aangekomen in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Obama brengt een driedaags bezoek aan Vietnam met het oog op een verbeterde commerciële en strategische samenwerking. Het is de derde keer sinds het einde van de Vietnamoorlog in 1975 dat een Amerikaanse president een bezoek brengt aan het communistische land. Eerder waren ook al George W. Bush en Bill Clinton naar Vietnam afgezakt.

Tijdens de komende drie dagen zal Obama ontmoetingen hebben met de meest vooraanstaande politieke figuren van het land. De Amerikaanse president heeft twee doelen vooropgesteld: de economische verstandhouding met Vietnam verbeteren in het kader van de TTP (Trans-Pacific Partnership) en de banden tussen beide landen verder aanhalen nu China zich meer en meer offensief opstelt in de regio.

Na dit bezoek reist Obama door naar Japan waar hij aanwezig zal zijn op de G7-top en een historisch bezoek zal brengen aan Hiroshima, de Japanse stad die op 6 augustus 1645 door een Amerikaanse atoombom van de kaart werd geveegd.

Bron: Belga