Opnieuw zware klap voor Eline Berings

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hordeloopster Eline Berings heeft een kruisbandletsel en moet onder het mes. Dat maakte de atlete op haar blog bekend. Berings blesseerde zich twee weken geleden op training toen ze over een horde sprong en slecht neerkwam. Aanvankelijk was de diagnose een gescheurde meniscus, maar nieuw onderzoek bracht aan het licht dat ook haar kruisband geraakt is. Een nieuwe klap voor Berings, die een lange revalidatie wacht en het EK atletiek in Amsterdam (6-10 juli) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus) aan haar voorbij ziet gaan. "Wat begon als iets kleins, iets waarvan iedereen dacht dat het wel mee zou vallen, is uitgedraaid op de zwaarste diagnose die mogelijk was", schrijft een terneergeslagen Berings. "Dinsdagochtend ging ik opnieuw langs bij een specialist. Daar kreeg ik een nog veel zwaardere klap: mijn kruisband is los getrokken."

"Je blijft je afvragen of er echt niks is dat je kan doen", verwoordt de hordeloopster haar ongeloof en frustratie dat ze out is voor Rio. "Wat pillen, een tape en wat oefeningen, kon het dan echt niet meer? Er moest toch IETS zijn dat ik nog kon doen. Mijn lichaam, op dat kleine minuscule dingetje na, is in topvorm en klaar voor grootse prestaties, maar daar zit je dan, aan de grond genageld."

Toch had Berings, die nog maar net opnieuw fit was nadat ze ruim een jaar geleden haar voorste kruisband had afgescheurd, nog een boodschap voor haar fans. "Ik wil via deze weg graag iedereen bedanken voor de vele steunberichten, die vaak heel persoonlijk waren", aldus de Oost-Vlaamse. "Hoe hard dit allemaal ook is voor mij, het deed me wel goed dat iedereen beseft hoe hard ik gewerkt heb om terug te komen en hoe zwaar deze klap dan ook is."

bron: Belga