Heldhaftige Parijse agent gehuldigd

De Franse agent die afgelopen week heldhaftig optrad tijdens een betoging in Parijs, is gehuldigd. Kevin Philippy kreeg van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve (PS) een decoratie voor zijn moed.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Tijdens een betoging in Parijs tegen politiegeweld werd de politiewagen van de agent in brand gestoken. Toen Philippy uit de brandende auto stapte, werd hij door een man met een ijzeren staaf aangevallen. De agent weerde de slagen met ijzige kalmte af en de aanvaller werd door andere betogers gestopt.

Bij zijn huldiging was Kevin Philippy zichtbaar aangedaan, maar hij bleef bescheiden. “Ik heb enkel gedaan wat ik geleerd heb", zegt hij. "Er zijn andere collega's die meer hebben afgezien. En dat zijn de echte helden, niet ik." Het contract van de agent loopt weldra af, maar Cazeneuve deed een oproep om Philippy toch in de politierangen te houden.

De agent krijgt overigens lofbetuigingen langs alle kanten. Op sociale media wordt er met de hashtag KungFuFighting naar de man gerefereerd.

Foto en video vtmnieuws