Trailer van Lena Dunhams ‘Suited’ belooft gevoelige documentaire

Lena Dunhams boek ‘Not That Kind of Girl’ hebben we ondertussen gelezen en haar serie ‘Girls’ is toe aan zijn laatste seizoen. Gelukkig heeft de auteur en regisseuse nog veel meer voor ons in petto. Een van haar nieuwste projecten is de documentaire ‘Suited’, waarin ze aankaart hoe moeilijk het is voor transgenders om gepaste kleding te vinden.

“Ik word gedwongen kledij te kiezen uit de vrouwencollectie, maar ik wil helemaal geen vrouw zijn”, klinkt het bij een van de transgenders die in de documentaire aan bod komen. Daarnaast spreekt Dunham ook met het personeel van Bindle & Keep, een kledingmerk dat zich bezighoudt met het ontwerpen van kledingstukken voor transgenders. “Voor veel mensen maakt hun outfit een essentieel onderdeel uit van hun identiteit. Hoe die identiteit en het bijhorende lichaam er ook uitzien.” Daarom maakt het bedrijf kleding op maat, zodat iedereen zijn individualiteit kan zegevieren.

De ‘Girls’-actrice werkte voor de documentaire samen met auteur Jenni Konner. ‘Suited’ ging in première op het Sundance Film Festival in januari en is vanaf 20 juni beschikbaar via HBO. Het is nog niet bekend wanneer de film in België uitkomt.