Zenit sluit zonder Belgen seizoen af met 0-3 zege

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zenit Sint-Petersburg heeft op de dertigste en tevens laatste speeldag in de Russische Premjer Liga met 0-3 gewonnen op het veld van Dinamo Moskou. De kampioen van 2015 en huidige Bekerwinnaar sluit zo het seizoen af op de derde plaats, na kersvers landskampioen CSKA Moskou en het verrassende FK Rostov. Mordovia Saransk en Dinamo Moskou, de club van Anderlecht-huurling Alexander Büttner, degraderen in Rusland, Kuban Krasnodar en Anzhi Makhachkala strijden in de barrages nog voor het behoud. De derde plaats levert Zenit komend seizoen een plaats in de Europa League op.

Zenit, waar coach André Villas-Boas afscheid nam, speelde zaterdag zoals verwacht zonder de geblesseerde Nicolas Lombaerts, maar verrassend genoeg was ook van zijn collega-Rode Duivel Axel Witsel geen spoor op het wedstrijdblad. Witsel zit nog niet bij de selectie van de Rode Duivels tijdens de ministage in Knokke-Heist en er komen ook geen berichten uit Rusland die wijzen op een eventuele blessure. "Laatste wedstrijd van het seizoen. Veel geluk jongens", tweette Witsel voor de aftrap.

Volgens de Franstalige kranten in België zou de middenvelder in de belangstelling staan van de Italiaanse topclub AS Roma.

bron: Belga