Weerbericht - Opklaringen maken plaats voor (hevige) buien

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdagmiddag blijft het droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. Later verschijnt er meer bewolking aan de kust en over het westen, bij aangename temperaturen tussen 19 en 24 graden. Maar zaterdagavond wordt het zwaarbewolkt met geleidelijk buien in het westen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Plaatselijk valt er veel neerslag. In de loop van de nacht verspreidt de neerslag zich naar het centrum van het land. De minimumtemperaturen liggen tussen de 12 en 15 graden.

Zondag blijft het overwegend zwaarbewolkt en zijn er perioden met regen of buien en mogelijk ook onweer. Over het midden en oosten van het land valt plaatselijk veel neerslag. Aan de kust wordt het droger. Het is wel minder zacht, met maxima tussen 15 en 19 graden.

Ook maandag is het overwegend bewolkt met enkele buien. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden maar ook af en toe wat zon. Op beide dagen wordt het niet veel warmer dan 15 graden, nadien stijgt het kwik. Woensdag blijft het meestal droog maar in de tweede helft van de week komen soms enkele regen-of onweersbuien tot ontwikkeling. Tussendoor is er ook ruimte voor zon en de middagtemperatuur schommelt rond 22 graden.

bron: Belga