Romelu Lukaku weet in zijn hoofd al waar hij volgend seizoen speelt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku heeft in zijn hoofd al een beslissing genomen over zijn toekomst maar houdt dat uiteraard voor zichzelf. Dat zei de spits van Everton en de Rode Duivels na de laatste training van de Belgen op hun stage aan de kust. De naam van de pas 23 geworden Lukaku zal de komende weken nog aan tal van Europese topclubs gelinkt worden. Onder meer zijn ex-club Chelsea, Manchester United, Bayern München en Juventus passeerden al de revue, maar zelf zei de aanvaller zaterdag dat hij in zijn hoofd al weet wat hij gaat doen. "Dat hou ik wel voor mezelf. Er zijn tal van clubs geïnteresseerd en er zijn een paar clubs zelfs al vijf jaar concreet. In mijn hoofd heb ik al een beslissing genomen, we zullen wel zien. Of ik opnieuw naar Chelsea trek? We zien wel", lachte hij. "Het klopt wel dat de Engelse competitie mij op het lijf geschreven is, maar er zijn nog veel mooie clubs. Een transfer heeft overigens geen enkele invloed op mijn EK."

Lukaku is na volgens hem "een van de beste seizoenen uit zijn carrière" klaar voor EURO2016. "Alle competities samen scoorde ik 25 keer. De laatste weken bij Everton waren wel moeilijk, als spits ben ik ook afhankelijk van de aanvoer van mijn ploegmaats, maar ik ben voor mezelf gewoon keihard blijven werken. Ik ben in mijn hoofd dan ook helemaal klaar om aan het EK te beginnen."

'Big Rom' had na de match van eind maart in en tegen Portugal ook een goed gesprek met bondscoach Marc Wilmots. "Onze relatie is nu heel goed. Ik begrijp hem beter, hij zegt wat hij van mij verwacht en dat is het voornaamste. Ik voel 100 procent vertrouwen van de coach en wil er alles aan doen om de matchen te beginnen, de ploeg te helpen, samen zo goed mogelijk te presteren en zo ver mogelijk te geraken in Frankrijk."

In de voorbereiding op het WK van twee jaar geleden in Brazilië stond er geen maat op Lukaku. Hij was toen in bloedvorm, scoorde aan de lopende band, maar zijn WK werd een teleurstelling. Dat het er ook nu zo aan toe zal gaan, acht de aanvaller onwaarschijnlijk. "In de laatste oefenmatch tegen Tunesië raakte ik toen geblesseerd en daarna wilde ik forceren. Bovendien werd mijn papa ziek, lag hij in het ziekenhuis en kon voetbal me op dat moment weinig schelen. Nu is alles anders."

bron: Belga