Radja Nainggolan sukkelt met klein scheurtje in de kuit en is twee weken out

door
Belga
Leestijd 1 min.

Radja Nainggolan ligt zo'n twee weken in de lappenmand met een klein scheurtje in de kuit. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten weten na de laatste training van de Rode Duivels tijdens hun driedaagse stage aan de kust. De middenvelder van AS Roma was al een tijdje op de sukkel met zijn kuit. Hij had er een trap op gekregen, moest donderdag passen voor de eerste training en deed gedeeltelijk mee aan de oefensessie van vrijdag. Zaterdag ontbrak hij opnieuw, na de training gaf Wilmots tekst en uitleg.

"Radja heeft enkele dagen geleden al een echo laten nemen en daar was toen niets op te zien. Nu hebben we ook een MRI-scan laten nemen en daaruit blijkt dat hij een klein scheurtje van 1,4 centimeter heeft. Gelukkig is onze medische staf voorzichtig geweest met hem, Radja kennende zou hij morgen al opnieuw willen trainen", verduidelijkte de bondscoach.

'Il Ninja' moet nu dus noodgedwongen een tijdje pauze nemen, maar Wilmots hoopt dat hij opnieuw speelklaar is tegen de oefeninterland van 5 juni tegen Noorwegen. "Normaal gezien is hij twee weken buiten strijd, maar Radja geneest wel heel snel. Hij wil zeker zo snel mogelijk opnieuw spelen, ook al tegen Zwitserland (28 mei), maar we moeten geen domme dingen doen", klonk het.

bron: Belga