Oostende kandidaat voor Europese Sportstad 2017

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stad Oostende heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de titel van Europese Sportstad 2017. Die titel wordt jaarlijks uitgereikt door de European Capitals and Cities of Sport Association (ACES Europe) aan Europese steden die uitblinken op sportief vlak. "We zijn bijzonder trots om te melden dat de stad Oostende zich officieel kandidaat gesteld heeft voor de titel van Europese sportstad 2017.", zegt sportschepen Arne Deblauwe. "De beoordeling van de kandidatuur gebeurt op basis van vijf sportdoelstellingen: plezier beleven aan lichaamsbeweging, succes nastreven, communitywerking/samenhorigheid, fair play promoten en de gezondheid bevorderen. We zijn ervan overtuigd dat Oostende voor elk van deze criteria sterke troeven kan voorleggen."

Oostende heeft een breed sportaanbod voor alle leeftijden. Er wordt ook ingezet op sportmogelijkheden voor kansengroepen, onder meer met G-sportactiviteiten. Er zijn meer dan tweehonderd sportverenigingen actief in de stad. Een op de drie Oostendenaren is aangesloten bij een club, meer dan de helft van de inwoners sport wekelijks. Er zijn geregeld (top)sportevenementen en de stad heeft heel wat teams en atleten die in verschillende sporten deel uitmaken van de nationale en internationale top.

Dit weekend is een internationale ACES-jury, onder leiding van ACES-voorzitter Gian Francesco Lupattelli, te gast in Oostende om de kandidatuur te beoordelen. In het kader van dat bezoek organiseerde de stad zaterdagnamiddag een persconferentie op het stadhuis om haar troeven toe te lichten. Zowat 150 kinderen en volwassenen uit alle Oostendse sportclubs waren aanwezig op dat persmoment.

Binnen een tweetal weken weet Oostende of het de Sportstad van 2017 wordt. Als dat zo is, wordt de titel officieel toegekend in november, tijdens een ceremonie in het Europees Parlement.

bron: Belga