Marc Wilmots: "Romelu Lukaku verdient plaats van eerste spits"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Romelu Lukaku verdient zijn kans als nummer één diep in de spits bij de Rode Duivels." Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten weten na de laatste training van de Belgen op hun driedaagse stage aan de kust. Lukaku was dit seizoen goed voor achttien treffers in de Engelse Premier League en speelde een sterk seizoen bij Everton. "Alleen al op basis daarvan verdient hij zijn kans als nummer één, en dat heb ik hem ook verteld", opperde Wilmots, "maar dat wil dan weer niet zeggen dat hij altijd speelt. De concurrentie is groot en ik heb met Michy (Batshuayi), Christian (Benteke) en zelfs Divock (Origi) nog drie jongens die de rol van diepe spits op zich kunnen nemen", aldus de bondscoach.

"Romelu krijgt nu de voorkeur, maar moet ook bewijzen dat hij dat verdient. Hij is beweeglijker dan vroeger, kaatst beter en blijft aartsgevaarlijk voor doel, maar hij is één van de 23. Concurrentie maakt iedereen beter en scherper. Ik verwacht ook dat mijn spits als nummer negen in dienst van de anderen speelt. Het gaat niet om het individu, maar wel om de ploeg", klonk het.

Lukaku staat waarschijnlijk voor een nieuwe stap in zijn carrière en verkast deze zomer mogelijk naar een Europese (sub)topper. "Elke speler heeft ambitie, dat is normaal", zei Wilmots daarover. "Waar hij naartoe wil, is zijn persoonlijke keuze en hangt ook af van verschillende factoren. We mogen wel niet vergeten dat hij nog altijd maar 23 is."

bron: Belga