Jupiler Pro League - Charleroi wint finale Play-off II

Sporting Charleroi heeft zaterdagavond in de finale van Play-off II aan het langste eind getrokken, na een 1-2 zege op het veld van KV Kortrijk. De heenwedstrijd hadden de Zebra's in eigen huis ook al gewonnen met 1-0. Nadat Jérémy Perbet de heenwedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi al had beslist met een late goal, was de Franse topschutter ook zaterdag de gevierde man bij Sporting Charleroi. Perbet frommelde na 53 minuten de 0-1 op het bord en zette Charleroi zo op koers voor winst. Nochtans had de spits voor de pauze nog verzuimd Charleroi op voorsprong te zetten. Invaller Sidy Sarr scoorde een kwartier voor tijd met een rake kopbal nog wel de gelijkmaker. Maar verder kwam een strijdend Kortrijk niet meer tegen de uitgekookte Henegouwers, die diep in blessuretijd de partij helemaal beslisten met een rake schuiver van Amara Baby.

Charleroi speelt nu de testwedstrijden om een Europees ticket. Op donderdag 26 mei is de heenmatch. Vier dagen later, op zondag 29 mei, staat de terugwedstrijd op het programma. De tegenstander daarin is AA Gent of Racing Genk. Beide teams maken zondag in een rechtstreeks duel uit wie de barragematchen met Charleroi vermijdt.