Afscheidnemende Ibrahimovic bezorgt PSG 10e Franse beker

Paris Saint-Germain, viervoudig regerend Frans kampioen, heeft zaterdag zijn 10e Beker van Frankrijk veroverd. In de finale klopte PSG Marseille met 4-2. Zlatan Ibrahimovic (46. pen, 82.) lukte twee doelpunten en één assist in zijn laatste wedstrijd voor de Parijzenaars. Bij Marseille speelde Rode Duivel Michy Batshuayi de hele wedstrijd. Drie minuten voor affluiten milderde hij tot 4-2. Matuidi had de score al in de tweede minuut geopend voor PSG, 10 minuten later lukte Thauvin de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Ibrahimovic, die nog tweemaal scoorde en ook Cavani een goal liet meepikken.

PSG, dat sinds de komst van Qatarese investeerders in 2011 het Franse voetbal domineert, realiseert zo zijn tweede opeenvolgende Franse treble. Naast de titel won het dit seizoen immers ook de Ligabeker.