Deze tips geven je concentratie een boost

Heb je binnenkort een examen of moet je een belangrijke deadline halen? Dan kan je waarschijnlijk wel een dosis concentratie gebruiken. Dankzij deze tips van Women's Health blijf je 100% gefocust.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Geurkaarsen

Bepaalde geuren stimuleren je hersenen. Kaneel en pepermunt hebben als gunstig effect dat je alerter bent, waardoor je je beter kan concentreren. Ook geurkaarsen of ruiken aan een flesje met etherische oliën doet wonderen.

Pauze bij het raam

Als je merkt dat je te snel afgeleid bent, ga je best even bij het raam zitten om te ontspannen. Het zonlicht geeft je humeur een boost en maakt je eveneens alerter. Natuurlijk loop je wel het risico om weg te dromen naar leukere dingen zoals vakanties en festivals!

Zorgvuldig geplande koffiemomenten

De ene koffie na de andere achteroverslaan is verleidelijk wanneer je extra gefocust wilt zijn. Maar het is beter om enkel cafeïne te nuttigen wanneer je aan een speciale taak begint. Drink een halfuur op voorhand een kopje koffie, dan merk je het stimulerende effect het meest op het moment dat je met de opdracht start.

Gezonde vetten

Omega 3 is dé sleutel tot succes in stressvolle tijden. Het geeft je een olifantengeheugen, maakt je goedgezind en geeft je huid een boost. Deze goede vetten vind je trouwens in lekkernijen als avocado's, walnoten, zalm en tonijn.

Foto Pixabay