Ruim 9.000 Belgische fans hebben ticket voor EK-finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maar liefst 9.052 Belgische supporters hebben een ticket voor de finale van het komende EK voetbal in Frankrijk, die op 10 juli in het Stade de France in Saint-Denis gespeeld wordt. Dat heeft Pieter Maenhout, Fan Relationship manager bij de Belgische Voetbalbond, vrijdag laten weten in de rand van de stage van de Rode Duivels aan de kust. Maenhout maakte vrijdag de cijfers van de Belgische supportersaantallen op EURO2016 openbaar. Het gaat enkel om fans die hun tickets via 1895 aankochtten, de overkoepelende supportersclub van de Belgische fans. Mogelijk zijn er nog meer Belgische fans mét ticket in Frankrijk, aangezien er ook via de Europese Voetbalbond kaartjes aangeschaft konden worden. Die aantallen gaf UEFA echter niet vrij.

Bij de openingswedstrijd van de Belgen op het EK - op 13 juni in het Stade de Lyon tegen Italië - worden 12.697 Belgische supporters verwacht (het stadion biedt in totaal plaats aan 59.000 toeschouwers). Op 18 juni worden de Rode Duivels tegen Ierland aangemoedigd door minstens 9.685 supporters, het Stade de Bordeaux kan 42.115 toeschouwers herbergen. Voor de derde groepsmatch van Eden Hazard en co - op 22 juni in Nice (35.624 plaatsen) tegen Zweden - zitten zeker 8.270 Belgische supporters in de tribunes.

Bereiken de Duivels de achtste finales, krijgen ze daar (ongeacht het stadion waar ze in spelen) de steun van zeker 5.085 supporters. Voor een Belgische kwartfinale hebben 6.210 gelukkigen een ticket, voor een halve finale 6.153. Voor de grote EK-finale ten slotte - die voor maar liefst bijna 80.000 fans in het Stade de France afgewerkt wordt, kochten 9.052 Belgische supporters een kaartje.

Belangrijk om weten is dat aangekochte tickets niet doorverkocht kunnen worden. De tickets zijn immers op naam en in de grote perimeter rond het stadion is er eerst een ticketcontrole en een fouillage. Aan het stadion zelf volgt nog een elektronische toegangscontrole.

bron: Belga