Ronde van Californië - Toms Skujins wint vijfde etappe, Jasper Stuyven vierde

De Letse wielrenner Toms Skujins (Cannondale) heeft donderdag (de nacht van donderdag op vrijdag in België) de vijfde etappe van de Ronde van Californië (2.HC) gewonnen, voor de Canadees Adam de Vos (Rally). De Belg Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) eindigde vierde op 28 seconden van de winnaar van de dag. Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) behoudt de gele trui. De vijfde etappe ging van Lodi naar South Lake Tahoe en was goed voor een afstand van 213 km.

Jurgen Van den Broeck (Katusha) eindigde als 21ste op 43 seconden van de winnaar. Greg Van Avermaet (BMC) eindigde als 45ste, Nikolas Maes (Etixx-Quick Step) als 59ste en Tom Boonen (Etixx-Quick Step) als 72ste.

In het algemeen klassement blijft de top drie ongewijzigd: Julian Alaphilippe heeft een voorsprong van 22 seconden op Peter Stetina (Trek-Segafredo) en van 37 seconden op George Bennett (Lotto NL-Jumbo). De eerste Belg is Jurgen Van den Broeck op de vijftiende plaats op een minuut en 44 seconden van de gele trui. Daarna volgen Greg Van Avermaet op de 34ste plaats, Tom Boonen op de 68ste, Nikolas Maes op de 73ste en Maarten Wynants (Lotto NL-Jumbo) op de 79ste plaats.