"Deze regering faalt in het gidsen van perspectief"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Als de coalitie op één vlak tekortschiet is het dat ze geen collectieve ambitie, geen eensgezindheid uitstraalt en faalt in het gidsen van perspectief". Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vrijdagavond in het VRT-programmma "De Afspraak". Volgens De Wever heeft de regering de perceptie tegen. "Ik denk dat de realiteit voor ons beter is dan de perceptie en dat we dus niet moeten wanhopen".

Volgens De Wever moet de regering heel wat uitdagingen tegelijk aanpakken. Hij sprak over "een perfect storm". "We moeten heel veel investeren, maar er is geen geld. We moeten het overheidsbeslag afbouwen, maar we mogen de belastingen niet verhogen. De competitiviteit moet ook omhoog. De veiligheidscultuur moet opgebouwd worden vanuit het niets", zei De Wever. "Mensen willen dat het liefst van vandaag op morgen, maar ze willen er zelf niet meer toe bijdragen zelf".

De regering heeft wel degelijk heel wat van die "werven" aangepakt, maar de coalitie van N-VA, CD&V, MR en Open Vld slaagt er volgens De Wever niet in om in de perceptie vertrouwen te creëren.

bron: Belga