400 tot 500 personen wonen huldeplechtigheid voor slachtoffers bij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Paleis heeft vrijdag het verloop van de plechtigheid op zondag 22 mei bekendgemaakt, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart. De plechtigheid, die samen met de Kanselarij van de Eerste Minister wordt georganiseerd, vindt plaats op het Koninklijk Paleis van 10 tot 11.30 uur en wordt live uitgezonden op tv. Aan de plechtigheid nemen ongeveer 400 tot 500 mensen deel. Onder de aanwezigen zijn onder meer familieleden van de slachtoffers, mensen die gewond raakten, hulpverleners en personeelsleden van de MIVB en Brussels Airport. De plechtigheid wordt ook bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde, koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz en prins Laurent en prinses Claire.

Ook heel wat vertegenwoordigers van de overheden zullen aanwezig zijn, onder wie de federale regeringsleden, de verschillende parlementsvoorzitters, leden van de Brusselse regering, leden van de Nationale Veiligheidsraad en leden van de Europese Commissie en Raad. Ook de burgemeesters van Zaventem en Brussel nemen deel aan de ceremonie.

Tijdens de plechtigheid houden koning Filip en premier Charles Michel een toespraak. Daarnaast krijgen twee getuigen en twee vertegenwoordigers van de luchthaven en de MIVB het woord. Daan, Getch Gaëtano en het Kwintet van Defensie zorgen voor een muzikale noot, terwijl Geert van Istendael een gedicht zal voordragen.

bron: Belga