Maak je tuin zomerproof

Nu de zomer écht voor de deur staat, begint het te kriebelen om je tuinmeubilair weer van stal te halen. Maar hoe geef je het een frisse, stijlvolle look? Meer en meer merken hebben goed begrepen dat de tuin een plek is waarin we willen investeren.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Think Pink

Deze plastic ‘Airflower' bloem van Fabrice Berrux voor Roche Bobois bestond al in transparant en oranje. Nu zit ze ook in een flashy roze jasje.

(4.800 euro)

Outdoor bed

Buiten zitten is leuk. Maar liggen is nog beter! Je moet zelfs niet meer naar je slaapkamer. Now's home ontwierp het ‘Day Bed' in massief teakhout, overdekt met een stoffen gewelf.(prijs op aanvraag)

Tropisch Zweeds

De Zweedse meubelreus IKEA bezwijkt deze zomer ook voor de Braziliaanse hype en versiert zijn Tillefälle-kussens met elegante boomsilhouetten.

(3,99 euro)

In de schaduw

Designer Stephen Burks creëerde voor Roche Bobois de ‘Traveler' kapstoel. Zijn gelakte aluminium structuur en polyethyleen draden ondersteunen een groot zitkussen, twee kussen voor de rug en een voor de onderrug.

(prijs op aanvraag)

Vergietstoel

Dankzij de gaatjes krijgt de regen geen vat op deze ‘Colander' stoel in aluminium en polypropyleen. Een creatie van Patrick Norguet voor het merk Kristalia.

(prijs op aanvraag)

Citrus

Habitat blijft liever op het Oude Continent en trekt naar de felbegeerde Middellandse Zee. Het Franse merk bestrooit zijn ‘Citrus' kussen met blauwe en gele citroenen. (18,90 euro)

Mosgroen

De stevige, roestvrije, stapelbare ‘A' stoelen van Tolix zagen het levenslicht op het poepchique schip ‘Normandie' in 1935. Deze zomer geven ze je tuin een extra groen tintje.

(49,90 euro)

Op het paardje

Voor dit schommelpaard van Kartell liet de Japanse designstudio Nendo zich inspireren door de vorm van de ‘H beams', de stalen balken die gebruikt worden in wolkenkrabbers.

(prijs op aanvraag)

Movida

De Spaanse modeontwerpster Agatha Ruiz de la Prada ging aan de slag voor het tuinmeubelmerk Sifas. Ze creëerde een capsulecollectie met drie versies van de ‘Phéniks' stoel en de ‘Kwadra' tafel.

(prijs op aanvraag)

Door Pierre Jacobs