Crumble met blauwe bessen

Als decadent ontbijt, hartverwarmend vieruurtje of klassiek dessert: met een crumble kan je alle kanten uit. Deze variant is gebaseerd op een geslaagd huwelijk tussen appel en blauwe bessen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig ? (Voor 2 personen) 

  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 appel
  • 1 el honing
  • 50 gr boter
  • 50 gr tarwebloem
  • 2 à 3 el suiker
  • Handvol notenmix (optioneel)
  • Zo maak je het:

    Stap 1

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Spoel de blauwe bessen onder stromend water en meng ze in een kom met de appelstukjes en de honing.

    Stap 2 

    Smeer een kleine ovenschotel in met boter. Verdeel het fruit gelijkmatig over de bodem.

    Stap 3

    Meng de boter, bloem en suiker. Kneed het deeg met je vingers tot je een korrelachtige structuur verkrijgt.

    Stap 4

    Bedek de blauwe bessen en de appel met een laagje crumbledeeg. Eventueel kan je nog wat grofgehakte noten naar keuze toevoegen voor wat extra crunch. Bak de crumble een twintigtal minuten in de oven op 180 graden.