Voorlopig nog geen brokstukken gevonden van vliegtuig EgyptAir

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zoekactie naar het wrak van het vermiste vliegtuig van EgyptAir heeft nog niets opgeleverd. Voorlopig zijn er nog geen brokstukken teruggevonden, zo zei de Egyptische minister van Burgerluchtvaart Sharif Fathi donderdag tijdens een persconferentie. Het zoekgebied wordt daarom uitgebreid. Fathi benadrukte dat er nog steeds geen duidelijkheid is over wat er precies gebeurd is toen het vliegtuig van de radar verdween. "We weten nog niks van de oorzaak. Ik kan noch de hypothese van terrorisme, noch die van een technisch incident uitsluiten", zei hij.

De Airbus A320 (vlucht MS804 van Parijs naar Caïro) met 66 mensen aan boord, onder wie één Belg, verdween van de radar om 02.29 uur Belgische tijd. Tijdens het laatste geprek met de Griekse verkeersleiders had de piloot nog aangegeven dat er "geen enkel probleem" was.

Behalve de Egyptische autoriteiten nemen aan de zoekactie ten zuiden en zuidoosten van het Griekse eiland Karpathos ook Turkse, Griekse en Franse vliegtuigen, en een Grieks fregat, deel.

Bron: Belga