"Vliegtuig EgyptAir neergestort in de buurt van eiland Karpathos"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Airbus A320 van EgyptAir die van de radar is verdwenen, is "neergestort in het Egyptische luchtruim op ongeveer 130 mijl van het Griekse eiland Karpathos", in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Dat zegt een bron binnen de Griekse burgerluchtvaart. Volgens de Griekse burgerluchtvaart is er ook geen noodsignaal ontvangen van het vliegtuig. Daarover bestaat heel wat verwarring, door tegenstrijdige berichtgeving van de luchtvaartmaatschappij en het Egyptische leger. "De Griekse luchtverkeersleiding heeft het vliegtuig op de radar in het Griekse luchtruim gezien om 23.55 uur GMT en om 00.26 uur GMT hebben ze nog contact gehad met de piloot", zegt de bron. "Drie minuten later, vlak nadat het vliegtuig het Egyptische luchtruim binnenvloog, is het van de radar verdwenen."

Het Griekse leger heeft zo snel mogelijk "een fregat, een C-130 en een militair vliegtuig van het type EMB-145H gestuurd om deel te nemen aan de zoektocht", stelde het Griekse ministerie van Defensie in een mededeling. Daarnaast houdt het leger ook twee Super Puma helikopters paraat op Karpathos.

Vlucht MS804, van Parijs naar Caïro, verdween van de radar met 66 mensen aan boord, onder wie één Belg. De precieze oorzaak is vooralsnog niet duidelijk.

Bron: Belga