Rode Duivels - Mousa Dembélé is klaar om team te helpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mousa Dembélé heeft een uitstekend seizoen bij Tottenham achter de rug. Hij speelde veel wedstrijden en kreeg vaak lof voor zijn prestaties. Bij de Rode Duivels wilde het echter niet meteen lukken, in de EK-voorronde kwam hij zelfs niet in actie. "Uiteraard wil ik spelen op het EK, ik voel me goed en fit en ben klaar om het team te helpen", verklaarde de 28-jarige middenvelder donderdag na de eerste training van de Duivels aan de kust. Met Axel Witsel, Radja Nainggolan en Marouane Fellaini zijn er naast Dembélé nog drie spelers voor twee plaatsjes in de basis, de concurrentie op het middenveld bij de Duivels is dus moordend. "Aan opstellingen of speelminuten denken, doe ik echter niet, daar verspil ik liever geen energie aan. Ik denk gewoon weinig na over speelkansen, doe mijn ding, train en probeer me te laten zien als ik de kans krijg", aldus Dembélé.

De 63-voudige international wil indien nodig zelfs op de linksbackpositie plaatsnemen. Dat had bondscoach Marc Wilmots vorige week laten optekenen. "Het klopt dat we daar over gepraat hebben en als ik de ploeg kan helpen, wil ik dat doen. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar sta open voor veel dingen en denk dat ik op die positie mijn mannetje wel zou kunnen staan", klonk het.

Dembélé werd twee weken geleden door de Engelse Voetbalbond nog voor zes wedstrijden geschorst na een opstootje in de competitiewedstrijd van de Spurs tegen Chelsea (2-2). Net voor het einde van de eerste helft was hij betrokken in een incident met Chelsea-aanvaller Diego Costa en in het tumult krabde Dembélé de Spaanse international in het gezicht. De scheidsrechter had het voorval niet gezien, maar Dembélé werd wel vervolgd op basis van videobeelden. De FA wreef hem "agressief gedrag" aan en legde hem de zware sanctie op, waardoor de Rode Duivel de twee resterende competitieduels van afgelopen Premier League-seizoen en de eerste vier van de komende jaargang moet missen.

"Dat was een wedstrijd met veel te veel emotie", blikte Dembélé terug. "Het was niet mooi of fair wat ik deed, maar het was ook niet van mijn gewoonte. Dat ik nu nog vier matchen van komend seizoen moet missen, is enorm balen. Die 'krabbeweging' was dom van me, misschien wilde de FA een voorbeeld stellen. Ik dacht aan een schorsing van een drietal wedstrijden, omdat er op het veld toch ergere dingen gebeuren."

bron: Belga