Marc Wilmots: "Alle spelers fysiek en mentaal klaarstomen voor EK"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De kop is eraf voor de Rode Duivels. Donderdag zijn tien internationals op de terreinen van tweedeprovincialer KFC Heist begonnen aan de laatste rechte lijn richting EK, de rest sluit de komende dagen aan. De selectie blijft uit 23 spelers bestaan, bondscoach Marc Wilmots roept na het uitvallen van Björn Engels (voorlopig) geen vervanger op. De tien aanwezigen hielden het bij een ontspannen training van ongeveer anderhalf uur. Dedryck Boyata, die herstelt van een hamstringblessure, paste voor de onderlinge wedstrijdjes van vijf tegen vijf. "Dat doet hij nog enkele dagen, we zien wel hoe het loopt met zijn revalidatie", verduidelijkte Wilmots na afloop.

Oorspronkelijk was gedacht dat er elf Belgen present zouden tekenen op de eerste oefensessie, maar Radja Nainggolan was in het hotel achtergebleven. "Hij had enkele dagen geleden een trap op de kuit gekregen", verduidelijkte Wilmots na de training. "We hebben geen risico's genomen en Radja heeft een echo laten nemen. Daar was niets op te zien, hij heeft een kneuzing maar normaal gezien staat hij morgen wel op het trainingsveld", klonk het bij de bondscoach.

Wilmots vond het overigens helemaal niet erg dat hij over minder dan de helft van zijn spelers kon beschikken. "Dat wisten we op voorhand, De eerste dagen staan in het teken van de recuperatie en de verzorging. Morgen trainen we twee uur, dan ligt de focus op blessurepreventie en spieroefeningen. Het is ons doel om alle spelers zowel fysiek als mentaal fit te krijgen tegen het EK. Diegenen die minder gespeeld hebben, krijgen een aangepast programma. Zo vliegen Liverpool-spelers Divock Origi en Christian Benteke vandaag nog naar hier in plaats van morgen, zodat ze meteen kunnen starten".

De tweede oefensessie van de Duivels tijdens hun ministage aan zee is voor vrijdagvoormiddag (11u). Zondag reist de selectie af naar Zwitserland.

bron: Belga