Indringer opgepakt in Buckingham Palace

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Londense politie heeft woensdag een indringer opgepakt op het terrein van Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth II. De 41-jarige man kon het terrein binnendringen nadat hij een muur was opgeklommen, zo meldt de politie donderdag. De koningin zou zich op het moment van de feiten in het paleis hebben bevonden.

De politie kon de ongewapende man rond half negen woensdagochtend (plaatselijke tijd) oppakken, zeven minuten nadat het alarm geactiveerd werd. Hij werd aangehouden op verdenking van het betreden van verboden terrein en bleef ook donderdag nog in voorhechtenis.

"Ik ben tevreden over de efficiëntie van onze veiligheidsmaatregelen, waardoor er op geen enkel moment iemand in gevaar was", aldus commandant Adrian Usher, hoofd van de koninklijke beschermingseenheid van de politie.

Het is niet de eerste keer dat Buckingham Palace te maken krijgt met indringers. In november vorig jaar probeerden twee mannen om via een ladder naar het dak het paleis binnen te dringen en ook in 2013 was er een gelijkaardig incident. Het meest ernstige feit dateert van 1982, toen een man de slaapkamer van de koningin kon binnendringen.

Bron: Belga