EK zwemmen - Louis Croenen grijpt naast podium wegens darmproblemen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Louis Croenen moest zich donderdag op het EK langebaanzwemmen in Londen tevreden stellen met een zesde plaats in de finale van de 200m vlinderslag. "Ik had meer energie dan woensdag (halve finales), maar dat was niet voldoende", doet de door darmproblemen getroffen SHARK-zwemmer zijn verhaal. Croenen schoot goed uit de startblokken, maar zakte nadien terug. "Ik probeerde te versnellen, maar dat lukte niet. Dat is zuur. Op dit EK wilde ik mijn persoonlijk en Belgisch record (1:55.39) verbeteren. Ik blijf daar in de finale ver boven (1:56.65), wat jammer is. De andere tijden waren niet spectaculair. Met mijn record stond ik op het podium. Maar gezien de omstandigheden moet ik tevreden zijn."

Kimberly Buys plaatste zich voor de finale van de 100m vlinderslag door de zesde tijd (58.71) neer te zetten. "Door de spanning was ik trager dan in de reeksen. Zich plaatsen voor de finale is het moeilijkste, in de finale is de druk er een beetje af. Ik wil vooral mijn Belgisch record verbeteren (58.36). Het podium lijkt me te hoog gegrepen. Na enkele moeilijk maanden doet deze finaleplaats al veel deugd", besluit Buys met een verwijzing naar haar polsbreuk van oktober 2015.

Fanny Lecluyse greep op de 200m schoolslag nipt naast een finaleticket. De Moeskroense realiseerde de negende tijd (2:25.92). "Dat is frustrerend, ik zwom nochtans beter dan in de reeksen (2:30.16). Ik had me moeten plaatsen, maar mijn beenfrequentie was niet goed genoeg. Nu focus ik me volledig op de 50m schoolslag", reageert Lecluyse.

bron: Belga