Bloemen aan de Beurs worden vrijdag opgeruimd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De herdenkingsplaats aan de Beurs in Brussel wordt vrijdag opgeruimd. De 'memorial' ontstond spontaan na de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek. Diezelfde dag nog kwamen honderden mensen samen op het plein om uitdrukking te geven aan hun verdriet en verontwaardiging. Kaarsen werden aangestoken, tekeningen en boodschappen werden in krijt getekend en geschreven op de grond en op muren van de Beurs. Heel wat mensen legden er bloemen neer en er waren concerten van onder meer het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor.

De boodschappen worden vrijdag dus verwijderd, maar de stad Brussel liet er wel foto's van maken, zo meldt de stad donderdag in een mededeling. Die zullen te zien zijn op de website van de stad Brussel (www.brussel.be/8946). Deze pagina zal nog worden aangevuld met de door burgers aan de Beurs gemaakte foto's en films.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers wordt in naam van de stad Brussel vrijdag een bloemenkrans neergelegd door de leerlingen van de wijk.

bron: Belga