Ronaldo (de koe) maakt opwachting tijdens Engelse bekerfinale voor amateurs

Schoon volk langs de lijn op Wembley zondag. Tijdens de finale van de FA Vase, het bekertoernooi voor amateurclubs, zal Ronaldo immers zijn opwachting maken. Fans van de Braziliaanse of Portugese voetbalvedette met die naam zullen echter teleurgesteld zijn.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Dat de superster van Real Madrid of zelfs de tweevoudige Braziliaanse wereldbekerwinnaar op rust geïnteresseerd is in de bekerfinale tussen Hereford FC en Morpeth Town AFC, lijkt ons weinig waarschijnlijk. Of het de aanwezige Ronaldo zo veel kan schelen is ook niet duidelijk. Het betreft immers de mascotte van Hereford FC: 'Hawkesbury Ronaldo', een koe die meer dan een ton weegt.

Hereford heeft uitdrukkelijk toestemming gekregen van de Engelse voetbalbond om hun Ronaldo langs de lijn te laten paraderen. "Ik ben opgetogen dat de voetbalbond en Wembley onze vraag inwilligen. Ronaldo op zo'n iconisch veld zal ongetwijfeld een trots moment worden voor elke supporter van Hereford", aldus Hereford-voorzitter John Hale.

Ronaldo is coming to Wembley, and you can join the Hereford FC mascot plus over 40,000 fans at #NonLeagueFinalsDay pic.twitter.com/rFBDxPrI39

— The FA (@FA) 18 mei 2016

Foto: Twitter / @FA