Brein van kinderen reageert sterker op stem van moeder dan gedacht

Kinderen herkennen de stem van hun moeder uit de duizend. Dat heeft een nieuw onderzoek van de Universiteit van Stanford aangetoond.

De wetenschappers onderzochten of het brein van 7 tot 12-jarigen sterker reageert op de stem van hun moeder dan het stemgeluid van andere vrouwen. Uit de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS, kan geconcludeerd worden dat wanneer kinderen uit deze leeftijdscategorie de stem van hun moeder horen, de hersendelen sterk geactiveerd worden die betrokken zijn bij de verwerking van geluiden, gezichtsherkenning, emoties en sociale prikkels.

Om tot deze conclusie te komen maakten de onderzoekers van de Universiteit van Stanford tijdens hun experiment hersenscans van 24 kinderen die naar het stemgeluid van hun moeder luisterden en naar dat van willekeurige vrouwen.

Om te vermijden dat de 7 tot 12-jarigen zouden reageren op de taal in plaats van de stem, gebruikten de wetenschappers stemopnames waarbij de vrouwen enkel niet bestaande woorden uitspraken.

Foto Pixabay