Laat de ondernemer in je los met Bizidee!

Zit je al een tijdje met het perfecte idee voor een onderneming, maar weet je niet niet helemaal hoe je eraan moet beginnen? Of ben je nog op zoek naar een manier om startkapitaal te verwerven? Dan is Bizidee, de ondernemingsplanwedstrijd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, ongetwijfeld iets voor jou!

Bizidee is een wedstrijd die op zoek gaat naar startups met een ondernemersdroom en een goed plan. Concreet moeten deelnemers een volwaardig ondernemingsplan opstellen, dat dan beoordeeld wordt door een professionele jury.  Een onderbouwd ondernemingsplan is immers een essentiële opstap naar een succesvolle onderneming.

Hoe begin je eraan?

Een ondernemeningsplan moet gedetailleerde info bevatten over jouw visie, jouw missie, jouw product of dienst, de marktkans en marktomvang, de sales kanalen en een financieel 3-jaren plan met break-even berekening. Een omschrijving van wat je aan marketing gaat doen en het in kaart brengen van de concurrentie mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Dat is ineens een hele brok en zo’n ondermeningsplan stamp je natuurlijk niet zomaar uit de grond. Bizidee biedt de juiste tools aan om je ondernemingsplan vorm te geven en organiseert daarnaast ook inspiratiedagen. Daar volg je workshops die je verder op weg helpen met de uitwerking. Naast de collectieve workshops kan je er ook individueel advies van bedreven experten of generalistische coaches inwinnen.

Wiewatwaarwanneer?

Iedereen die minstens 18 jaar is en in Vlaanderen woont, kan zijn businessplan aanscherpen door aan Bizidee deel te nemen. Deelname is bovendien volledig gratis! Zelfs het kostbare advies van de coaches en experten op de inspiratiedagen wordt je kosteloos aangeboden.

Of je nu een plan hebt voor een grote onderneming die de wereld gaat veroveren of je het liever kleinschalig houdt, Bizidee staat voor je open. De wedstrijd is immers opgedeeld in twee categorieën: small en large. Small is voor een onderneming met één vestiging en maximaal vijf werknemers, large is voor iedereen die grotere ambities heeft.

De inschrijvingen voor de huidige editie 15 zijn helaas afgelopen. De deadline van 20 april is gepasseerd en de topfinalisten zijn sinds vrijdag 13 mei bekend! Heb je de huidige editie niet gehaald? Geen nood! Vanaf 1 september 2016 kan je weer aanmelden voor de nieuwe editie 16 met deadline 14 november 2016!

Op 31 mei sluit Bizidee de vijftiende editie van de wedstrijd af met de officiële prijsuitreiking. De winnaars worden gehuldigd en de beste finalisten beloond met fantastische prijzen, die gaan van startkapitaal en extra begeleiding tot een toetrede in een business netwerk of een Coworking space in een Officenter kantoor! Daarnaast is er ook nog de BizzBuzz award voor de kandidaat met het meest opvallende én onderscheidende business concept op vlak van sociaal en/of ecologische ondernemen.

Zorg dat je erbij bent op de prijsuitreiking om samen met ons het glas te heffen op al het nieuwe ondernemerstalent. Inschrijven voor de prijsuitreiking, kan hier!

De olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ is hier zeker van toepassing. De wedstrijd motiveert je immers om het beste van jezelf te geven. Bovendien finaliseert de organisatie samen met een team experten en coaches jouw ondernemingsplan en krijg je feedback na de wedstrijd. Zo heb je toch de basis voor een succesvolle onderneming in handen. De contacten die je tijdens de wedstrijd legt komt ook na de opstart van je bedrijf zeker nog van pas.

Meer informatie over de wedstrijd, kan je op de site van Bizidee vinden.

Benieuwd hoe de carrière van de winnaars zich ontwikkelt? In onze Start-katern nemen wij een kijkje bij de start-ups Foamzoo en Osteria Moretti, winnaars van de veertiende editie van Bizidee in respectievelijk de categorieën Large en Small.

Bizidee logo banner (incl. Hello Bank)