Het verloop van Bizidee

Om een sterk ondernemingsplan op te stellen, moet je natuurlijk alles tijdig kunnen inplannen. Daarom geven we je hier nog een kort overzicht van het verloop van de Bizidee ondernemingsplanwedstrijd en welke data je zeker vrij moet houden.

13 mei

Op vrijdag 13 mei kwamen alle juryleden samen om de beste ondernemingsplannen in de categorieën Small en Large te verkiezen. De businessconcepten die hier gekozen werden, maken kans op de eindoverwinning van editie 15.

24 mei

De best beoordeelde ondernemingsplannen uit de categorie Large worden persoonlijk uitgenodigd om hun project op 24 mei voor te stellen aan de voltallige jury. De prestatie mag hooguit een kwartiertje duren. Nadien volgt een Q&A van maximaal vijftien minuten.

 25 mei

Een dag later krijgt de top van de ondernemingsplannen uit de categorie small de kans om hun project voor te stellen aan de voltallige jury. De presentatie mag niet meer dan een kwartiertje in beslag nemen. Nadien volgt weer een Q&A van maximaal vijftien minuten.

 31 mei

Op 31 mei vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaars worden gehuldigd en de beste finalisten beloond met tal van geld- en/of naturaprijzen. De winnaars kunnen nadien hun prijzen en nieuwe kennis aanwenden om van hun droom de werkelijkheid te maken en hun onderneming te beginnen.

DATA editie 16

1 september – Officiële aftrap Bizidee editie 16

Vanaf 1 september  kan je je inschrijven voor de zestiende editie van Bizidee. Is jouw ondernemingsplan al klaar? Prima, vanaf nu kan je het insturen via jouw account ‘Mijn Bizidee’.

27 september – inspiratiedag Leuven, VAC Dirk Bouts

Moet er toch nog wat bijgeschaafd worden aan jouw ondernemingsplan? Wil je daarvoor de hulp van bedreven experten inschakelen? Tijdens de inspiratiedagen krijg je daar de kans toe!

11 oktober – inspiratiedag Antwerpen, Flanders Business School

Enkele weken later later kan je hulp inroepen in Antwerpen. We sporen aan om naar alle inspiratiedagen te komen. Zo kan je telkens de opgedane informatie verder verwerken en het ondernemingsplan zo verder finetunen.

25 oktober – inspiratiedag Gent – VAC Virginie Loveling

Enkele weken later kan je de laatste hand leggen aan je ondernemingsplan mits raadpleging van ervaren begeleiding.

 14 november – deadline editie 16

Nadien krijg je nog tot 14 november de tijd om je ondernemingsplan te finaliseren. De absolute deadline om het in te sturen ligt op maandag 14 november, om 23u59. Je moet je ondernemingsplan voor die tijd opladen via jouw account ‘Mijn Bizidee’. Ondernemingsplannen die na de deadline worden ingestuurd, worden niet meer beoordeeld.

 18 november – 01 december – jurering

Tussen 18 november en 1 december buigen de juryleden zich over de ingezonden projecten. Alles wordt grondig doorgenomen en kritisch beoordeeld.

06 december – 1ste juryoverleg categorieën small en large

Op 6 december komen alle juryleden samen om de beste ondernemingsplannen in de categorieën Small en Large te verkiezen. De businessconcepten die hier gekozen worden, maken kans op de eindoverwinning.

13 december – 2de juryoverleg categorie large

14 december – 2de juryoverleg categorie small

20 december – officiële prijsuitreiking editie 16

Bizidee logo banner (incl. Hello Bank)