Vanderbiest en Cercle Brugge gaan in onderling overleg uit elkaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tweedeklasser Cercle Brugge en coach Frederik Vanderbiest zullen volgend seizoen niet meer samenwerken. Dat maakt de West-Vlaamse club woensdag bekend in een persbericht. "De Raad van Bestuur van Cercle Brugge en Fred Vanderbiest hebben in onderling overleg besloten om een einde te maken aan de lopende arbeidsovereenkomst als T1", klinkt het. Vanderbiest had nog een contract voor de volgende twee seizoenen bij Cercle Brugge. Vanderbiest kwam afgelopen zomer in dienst bij groen-zwart en moest de Vereniging helpen bij de promotie naar de Jupiler Pro League. Cercle kon zich echter nooit mengen in het titeldebat en eindigde op een teleurstellende vijfde plaats.

"Cercle dankt Fred voor de samenwerking tijdens het voorbije seizoen en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. In overleg met technisch directeur Eric Deleu zal Cercle op korte termijn een nieuwe technische staf samenstellen", verduidelijken de Bruggelingen in het persbericht.

Voor Vanderbiest is het de tweede keer in evenveel seizoenen dat hij niet kan aanblijven bij zijn club. Op het einde van het seizoen 2015-2016 werd zijn contract bij KV Oostende immers ook niet verlengd. Oostende was zijn eerste trainersjob. Als speler was de Brusselaar actief bij achtereenvolgens RWDM, Walhain, Union, Roeselare, FCV Dender, OH Leuven en KV Oostende.

Cercle Brugge maakt verder ook nog bekend dat Katrien Haupe, sinds afgelopen seizoen algemeen directeur bij de Vereniging, haar activiteiten geleidelijk zal afbouwen. Het algemeen directeurschap zal overgedragen worden aan Eric Deleu, die vorige week ook al werd aangesteld als technisch directeur.

bron: Belga