Google lanceert nog dit jaar elektronische butler

door
Belga
Leestijd 1 min.

Google lanceert nog dit jaar een spraakgestuurde assistent voor de huiskamer, onder de naam Google Home. Dat heeft de internetgigant woensdag bekendgemaakt tijdens een evenement in California. Daarmee gaat Google de concurrentie aan met Amazon, dat met Echo een gelijkaardig toestel op de markt bracht. Het toestel ziet eruit als een luidspreker, maar je kan er vragen aan stellen. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om het toestel via spraakcommando's opdracht te geven een taxi te bestellen, de muziek aan te zetten of een kookwekker in te stellen. Het ding moet dus een soort elektronische butler worden die het leven eenvoudiger maakt. Google spreekt zelf van "een spraakgestuurde afstandsbediening naar de echte wereld".

Zoals verwacht kondigde Google ook een nieuwe berichtendienst aan, als antwoord op de populaire diensten WhatsApp en Facebook Messenger. Met Allo biedt Google vanaf komende zomer een gelijkaardige dienst aan. Daarnaast lanceert het bedrijf ook Duo, een nieuwe toepassing voor videobellen die -volgens Google- ook goed zal werken op trage netwerken. Allo en Duo zullen draaien op Googles eigen besturingssysteem Android, maar ook op iOS van concurrent Apple. Google is met berichtendiensten niet aan zijn proefstuk toe. Het ontwikkelde eerder al -met matig succes- Google Talk en Hangouts.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwigheden in België beschikbaar zullen zijn. Google heeft de gewoonte om nieuwe producten geleidelijk aan uit te rollen.

bron: Belga