Bjorn Engels is out voor EK

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bjorn Engels zal er niet bij zijn op het komende EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). Dat bevestigde bondscoach Marc Wilmots woensdag op Twitter. De verdediger van Club Brugge kampt volgens verschillende media met een liesblessure. "Net bevestiging gekregen van dokters Rode Duivels dat Bjorn Engels out is voor het EK. Veel beterschap, Bjorn!!", tweette Wilmots. Engels behoorde tot de 24-koppige EK-voorselectie van de Rode Duivels. Wilmots zag eerder met aanvoerder Vincent Kompany - maanden buiten strijd met een dijbeenblessure - al een centrale verdediger uitvallen. Op 31 mei moet de definitieve selectie van 23 spelers bij de Europese Voetbalbond (UEFA) liggen.

Donderdag starten de troepen van Wilmots aan hun laatste rechte lijn richting EURO2016. Ze doen dat met een driedaagse stage in Knokke (19-21 mei). Van 22 tot en met 28 mei gaan de Duivels op stage in Zwitserland en spelen ze daar op zaterdag 28 mei tegen de Zwitsers. Na de buitenlandse stage volgt nog een trainingsweek in Genk, met oefenwedstrijden in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (1 juni 20u45) en Noorwegen (5 juni 18u).

Op 7 juni reizen de Duivels af naar hun basiskamp in Bordeaux, op 13 juni volgt de eerste groepswedstrijd (de clash met Italië in Lyon). De andere twee wedstrijden voor de Duivels in groep E worden op 18 juni (in Bordeaux tegen Ierland) en 22 juni (in Nice tegen Zweden) gespeeld.

bron: Belga