Beroep Brussel - 18 maanden cel voor vrouw die Willy Sommers stalkte

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een 49-jarige vrouw die zanger Willy Sommers verschillende maanden stalkte is woensdag door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, met probatie-uitstel, en een geldboete van 1.200 euro. De vrouw kreeg een aantal probatievoorwaarden opgelegd, waaronder de voorwaarde de zanger niet meer lastig te vallen. Tussen april en november 2012 had de 49-jarige vrouw de Lennikse zanger lastiggevallen en bedreigd. Het begon met dreigbrieven aan het adres van Sommers' vriendin Cindy maar enkele maanden later kreeg ook Sommers zelf doodsbedreigingen, in de aanloop naar een concert in het Kursaal van Oostende. Zo stond in de brieven te lezen: "Ik zal genieten. Het kan een massamoord worden. Woensdagavond casino Oostende. Voorpagina van de krant: Willy Sommers laatste lied gezongen".

Samen met die doodsbedreigingen stuurde de vrouw ook een gefingeerde doodsbrief van Sommers en zijn gezin. Op 23 november lagen voor de deur van Sommers' woning ook nog drie kleine doodskistjes met daarop de namen van Sommers' kinderen en kleinkind. In elk kistje bleek ook nog eens een dode muis te liggen, opgebaard op een rozenbedje.

Op de computer van de vrouw vond de politie de teksten van de brieven terug. Ze werd ook herkend op camerabeelden van het postpunt in Bredene waar de brieven verstuurd werden. Desondanks hield de vrouw haar onschuld vol en beweerde ze dat haar zoon achter de feiten zat, omdat hij jaloers zou zijn op de aandacht die zijn moeder aan de charmezanger schonk.

Het hof van beroep hechtte geen enkel geloof aan die verklaring en veroordeelde de vrouw tot 18 maanden cel. Ze werd wel vrijgesproken voor de stalking van twee andere Sommers-fans omdat ze die slechts één dreigbrief had gestuurd.

bron: Belga