Belgen kunnen werk moeilijk loslaten op vakantie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Belgen kunnen hun werk maar moeilijk loslaten wanneer ze op vakantie zijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse vakantiebarometer van Europ Assistance, die woensdag werd voorgesteld. Concreet peilde Europ Assistance naar de vakantieplannen van 3.510 mensen uit België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Dit jaar vroeg de organisatie voor het eerst ook naar de mate waarin de vakantiegangers erin slagen hun werk thuis te laten.

Daaruit blijkt dat Belgen van alle ondervraagden het meeste werken op vakantie: van de 1.003 ondervraagde landgenoten, blijft maar liefst 28 procent bezig met het werk. Het Europese gemiddelde ligt met 19 procent een stuk lager.

Drie procent van de Belgen die op vakantie werken, blijft ook echt doorwerken en spendeert daar een tot twee uur per dag aan. De overige 25 procent is ongeveer een halfuur tot een uur per dag bezig met het lezen of beantwoorden van professionele e-mails.

"De Belg krijgt in vergelijking met andere Europeanen veel verlofdagen, maar compenseert dat door op vakantie door te werken", aldus Xavier Van Caneghem, pr-manager bij Europ Assistance. "Het gaat daarbij wel voornamelijk om mensen met een leidinggevende job of om zelfstandigen", verduidelijkt Van Caneghem nog.

bron: Belga