Tiener transformeert zich in iconische filmpersonages

Audrey Hepburn, Daisy Buchanan of Disneyprinses Belle lijken op zijn zachtst gezegd niet echt op elkaar. Toch slaagt Annelies van Overbeek erin hen en andere elegante iconen perfect te evenaren. Het verkleed- en make-uptalent wist daarmee al 18.000 volgers te verzamelen op haar Instagram-account.
door
Julie
Leestijd 3 min.

Wanneer de 17-jarige Annelies uit Puurs voor een kort kapsel kiest, vertellen vrienden haar dat ze erg op Audrey Hepburn lijkt. Ze wordt nieuwsgierig naar de voor haar onbekende actrice en is meteen gek op haar stijl. “Ik kende niet veel van oude films en hun personages, maar toen ik Audrey Hepburn opzocht, was ik meteen verliefd op haar klassieke voorkomen”, vertelt ze aan ABC News.

Ondertussen heeft ze op Instagram al talloze looks nagebootst. Zo imiteerde ze bijvoorbeeld de look van Scarlett Johansson in de film ‘The Girl with a Pearl Earring', Keira Knightly als Elizabeth Bennet in ‘Pride and Prejucide' en Daisy Buchanan uit 'The Great Gatsby'.

Annelies vertelt dat ze er zo'n twee uur over doet om een look te kopiëren, afhankelijk van hoe moeilijk het kapsel is. Daarnaast zouden de wenkbrauwen een lastig deel zijn om gelijkaardig aan het voorbeeld te maken. “Gelukkig heb ik vrij lange wenkbrauwen, waardoor ik er veel kanten mee uit kan”, aldus het meisje.

Foto Instagram / bewitchedquills