Deze drijvende UFO laat je in de oceaan leven

Voor wie droomt om op het water de wereld rond te reizen, zonder daarbij een grote ecologische voetafdruk achter te laten, is deze futurischtische drijvende schotel misschien wel de oplossing. De Unidentified Floating Object (UFO) kan perfect dienst doen als huis, zeggen de ontwerpers.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het idee van de UFO werd ontworpen door Jet Capsule, een Italiaanse constructeur van jachten. Het huis op water kan met een maximumsnelheid van 6,5 kilometer per uur varen. De elektrische motor wordt door het water aangedreven in combinatie met energie die wordt gehaald uit veertig vierkante meter aan zonnepanelen.

Volgens de ontwerpers Pierpaolo Lazzarini en Luca Solla kunnen wind- en waterturbines worden toegevoegd, die voor nog extra energie zorgen. Uit het zeewater wordt zilt gehaald en regenwater wordt eveneens gefilterd, waardoor er drinkbaar water voorhanden is. Door een groentetuintje zal er ook in voedsel worden voorzien.

Het indrukwekkendste is het gedeelte onder water. Naast een slaap- en badkamer is er ook een raam waardoor het onderzeese leven rustig aanschouwd kan worden. Door een elastisch ankersysteem is de UFO ook nog eens onzinkbaar, zegt Jet Capsule.

Het idee zit nog maar in een conceptuele vorm. De eerste testen moeten de haalbaarheid van het project bevestigen. Voor het prototype is het bedrijf nog op zoek naar investeerders, want het totale kostenplaatje zal meer dan 700.000 euro bedragen.

Foto Instagram / Jet Capsule