Thalys- en TGV-verkeer tot en met donderdag ontregeld door stakingsacties in Frankrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het verkeer op het net van hogesnelheidstrein Thalys en van Izy, de nieuwe lagekostentrein van Thalys, is ontregeld van vandaag tot en met donderdag. De storingen zijn een gevolg van algemene stakingsacties in Frankrijk. Dat meldt Thalys. Bij de Franse spoorwegen (SNCF) wordt gestaakt van vanmiddag tot en met vrijdagochtend. Ook bij TGV is er verstoord verkeer. Eurostar verwacht geen verstoringen van de dienstverlening. Alle Izy-treinen van vanavond tot en met donderdagavond zijn geannuleerd. De Izy-passagiers kunnen uitzonderlijk gebruikmaken van een Thalys-trein, die zo dicht mogelijk aansluit bij het oorspronkelijke vertrekuur.

Bij Thalys zijn woensdag en donderdag de Thalys 9305 (Parijs-Brussel, vertrek om 6u49) geannuleerd. De Thalys 9401 (Parijs-Essen, vertrek om 5u55) en Thalys 9448 (Keulen-Parijs, vertrek om 12u44) zullen enkel rijden tussen Parijs en Brussel.

Het station van Rijsel wordt niet bediend. Zowel Thalys 9993 en 9975 (Rijsel-Amsterdam, vertrek om 11u59 en 19u07) als Thalys 9994 en 9996 (Amsterdam-Rijsel, vertrek om 7u17 en 15u17) zullen niet rijden tussen Rijsel en Brussel.

Thalys vraagt getroffen reizigers om contact op te nemen met hun oorspronkelijk verkooppunt voor de terugbetaling van hun reis, of met de klantendienst van Thalys voor meer informatie over de alternatieve oplossingen.

Thalys raadt reizigers aan regelmatig de website www.thalys.com te raadplegen om op de hoogte te blijven van de verkeerssituatie. Izy-klanten kunnen terecht op www.izy.com voor meer gedetailleerde informatie.

Voor TGV Brussel-Frankrijk zijn dinsdag nog geen storingen verwacht. Voor woensdag zijn vier treinen vanuit Brussel-Zuid richting Frankrijk afgeschaft, is er één beperkt en rijden er drie. Vanuit Frankrijk richting Brussel-Zuid rijden woensdag zes treinen, zijn er twee afgeschaft en is er één beperkt.

Voor donderdag is er voorlopig nog geen duidelijkheid over storingen voor TGV.

bron: Belga