Man in Sydney gearresteerd voor plannen van aanslag

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Australische politie heeft vandaag een 18-jarige man gearresteerd voor het plannen van een terroristische aanslag in Sydney en het proberen te verkrijgen van een wapen. De man handelde alleen en werd sinds vorig jaar door de politie opgevolgd, zei waarnemend adjunct-commissaris Neil Gaughan van de Australische federale politie.

De verdachte was naar verluidt op zoek naar gebouwen waar autoriteiten gehuisvest zijn, toen hij in Macquarie Park in Sydney gearresteerd werd bij een gezamenlijke actie van de federale Australische politie en de politie van New South Wales. "We hebben kordaat opgetreden om de veiligheid van de mensen te verzekeren en we zijn blij dat de dreiging die deze man vormde voor de gemeenschap weggenomen is", aldus Gaughan.

Hij wordt vervolgd voor het plannen van een terroristische daad en voor het voorbereiden van zijn vertrek uit Australië om in het buitenland deel te nemen aan vijandige activiteiten. "Hij kijkt aan tegen een leven in de gevangenis", zei Gaughan.

Vorige week werden vijf mannen uit Melbourne gearresteerd in het noordoosten van Australië, omdat ze met een boot via Indonesië Syrië wilden bereiken om zich daar aan te sluiten bij Islamitische Staat. Ze werden zondag in beschuldiging gesteld van terroristische misdrijven.

Bron: Belga