Betogende cipiers dringen binnen op kabinet Geens

door
Belga
Leestijd 1 min.

Betogende cipiers en vakbondsmilitanten hebben zich vanochtend toegang verschaft tot het gebouw waar het kabinet van minister van Justitie Koen Geens gevestigd is. Ze sloegen een deur stuk en betraden het gebouw aan de Waterloolaan in Brussel. In de gang richtten ze ook vernielingen aan. Een duizendtal vakbondsmensen verzamelden vanmorgen aan het hoofdkantoor van MR om samen met het gevangenispersoneel te betogen. Vervolgens zakten ze af naar de FOD Justitie, waar ze letterlijk binnenvielen.

De actie die hoofdzakelijk uitgaat van de Franstalige vakbonden, maar ondertussen steun krijgt uit alle sectoren, begon aan het hoofdkwartier van MR op de Brusselse Guldenvlieslaan. De gevel werd bekogeld met honderden eieren en kleine voetzoekers. De actievoerders willen een duidelijk signaal sturen naar premier Charles Michel en tonen dat ze bereid zijn om tot het einde door te gaan met hun acties.

"We zijn hier om te zeggen dat ze ons moeten geven wat we willen en dat is een terugkeer naar het personeelsplan van 2014. Als ze dat niet snappen, dan moet je maar eens naar de solidariteit hier in straat kijken", aldus Michels Jacobs, verantwoordelijke voor Justitie bij de Franstalige vakbond CGSP.

bron: Belga