Diego Costa zal niet schitteren op EK

door
Jelle
Leestijd 1 min.

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft de ploeg waarmee hij op zoek gaat naar een derde Europese titel op rij, bekendgemaakt. Hij laat spitsen Diego Costa en Fernando Torres thuis.

Diego Costa (Chelsea) en Fernando Torres (Atlético) waren de laatste jaren de favoriete aanvalspionnen van del Bosque. Na het EK van 2012 rustte de druk om te scoren op hun schouders, maar een generatiewissel dringt zich stilaan op. Costa heeft een kwakkelseizoen achter de rug en werd eerder al enkele keren niet opgeroepen. Bovendien sukkelt de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan met een dijbeenblessure. Torres is al langer niet meer de eerste keuze.

Hoeksteen

Alvaro Morata (Juventus) en Europa League-topschutter Aritz Aduriz (Athletic) worden de Spaanse aanvalsleiders op het EK. La Roja kan uiteraard ook rekenen op David Silva (Manchester City), die met 23 goals de topschutter is van deze selectie. De hoeksteen waarrond de ploeg gebouwd is, is uiteraard Andres Iniesta (Barcelona, foto onder). Van de 25 spelers zullen er wel nog twee afvallen. Del Bosque diende bovendien ook een lijst met maar liefst elf reserven in.

Derde titel

Naast Diego Costa en To

rres ontbreken ook Juan Mata (Manchester United), Javi Martinez en winger Juan Bernat (beiden Bayern München). Op het EK gaan de Spanjaarden op jacht naar een derde Europese titel op rij en een revanche voor het desastreus verlopen WK in 2014, toen ze in de groepsfase uitgeschakeld werden. Op het EK spelen ze in groep D tegen Kroatië, Turkije en Tsjechië.

De selectie:

Doelmannen: Iker Casillas, David de Gea, Sergio Rico

Verdedigers: Sergio Ramos, Gerard Pique, Dani Carvajal, Jordi Alba, Marc Bartra, Cesar Azpilicueta, Mikel San Jose, Juanfran

Middenvelders: Bruno, Sergio Busquets, Koke, Thiago, Andres Iniesta, Isco, David Silva, Cesc Fabregas, Saul

Aanvallers: Aritz Aduriz, Nolito, Alvaro Morata, Lucas Vazquez, Pedro