Paardenspektakel op slotshow voor verjaardag Queen Elisabeth II

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag vond in Windsor de slotshow plaats van de festiviteiten voor de 90ste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth II. De koningin en haar 94-jarige echtgenoot prins Philip, arriveerden in een paardenkoets in de arena waar zo'n 5.500 toeschouwers naar de show keken. Het echtpaar werd ontvangen door hun zoon, prins Charles, en ook prins William, prinses Kate en prins Harry waren aanwezig. Duizenden mensen keken op grote schermen naar het spektakel in een park in Windsor Castle en op televisie. Tijdens de negentig minuten durende show kwamen internationale sterren optreden als Kylie Minogue, Gary Barlow, James Blunt en Andrea Bocelli. De grootste rol was echter weggelegd voor de paarden.

Tijdens de show beelden onder meer ruiters en wachters belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de koningin uit, zoals haar kroning in 1953. Volgens BBC deden liefst 900 paarden mee, om de liefde van de koningin voor de dieren te benadrukken.

De show was het slotstuk van een vierdaagse viering in Windsor ter ere van de 90ste verjaardag van de koningin. Op 11 juni vindt nog de jaarlijkse traditionele verjaardagsparade 'Trooping the Colour' plaats in Londen, gevolgd door een picknick de volgende dag op de weg naar Buckingham Palace, beter bekend als 'the Mall'.

De Britse koningin werd op 21 april 90 jaar.

bron: Belga