Drie solisten Opera Vlaanderen in de prijzen tijdens International Opera Awards 2016

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie solisten die regelmatig samenwerken met Opera Vlaanderen zijn zondagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de International Opera Awards 2016 in Londen. Asmik Grigorian, Ann Hallenberg en Gregory Kunde mochten ieder met een award naar huis. Kunde werd uitgeroepen tot 'Male Singer of the Year'. Dat meldt Opera Vlaanderen maandag. Het waren zondagavond de solisten die voor Opera Vlaanderen het mooie weer maakten. De eerste winnares die het podium op mocht om een award in ontvangst te nemen was Asmik Grigorian. Zij won in de categorie 'Young Female Singer'. Deze Litouwse sopraan maakte haar debuut bij Opera Vlaanderen als Judith/De Burcht van Hertog Blauwbaard (2013/2014) in een regie van Kornel Mundruczo.

Ann Hallenberg ontving een International Opera Award voor haar recital cd 'Agrippina' waarop ze aria's vertolkt van onder andere Händel, Telemann en Porpora. Hallenberg was bij Opera Vlaanderen te zien als Arsace/Semiramide en maakte indruk als de machtsgeile Agrippina in de gelijknamige opera van Händel.

De grote winnaar van de avond werd echter tenor Gregory Kunde. Hij mag zich 'Male Singer of the Year' noemen. Kunde vertolkte bij Opera Vlaanderen de titelrol in Otello van Rossini onder de muzikale leiding van Alberto Zedda.

De International Opera Awards zijn een initiatief van het Britse magazine Opera.

bron: Belga