David Goffin blijft dertiende op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin blijft op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking status quo op de dertiende plaats. De Belgische nummer een in het mannentennis bereikte afgelopen week de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi in Rome. Bij de laatste acht kon de 25-jarige Goffin niet stunten tegen de Brit Andy Murray. In de derde ronde (achtste finales) had Goffin wel indruk gemaakt door met twee keer 6-0 de Tsjech Tomas Berdych uit te schakelen.

Steve Darcis vierde vorige week zijn rentree nadat hij meer dan twee maanden buiten strijd was met een polsblessure. In het Challengertoernooi van Bordeaux was hij meteen goed voor een plaats in de kwartfinales. Op de ATP-ranking stijgt Darcis dan ook vijftien plaatsen, hij is 162e. Met Ruben Bemelmans (186, +1), Arthur De Greef (195, +1) en Kimmer Coppejans (196, -4) zitten er nog drie Belgen in de top 200. Samen met Yannick Mertens (ATP 219) spelen zij deze week de kwalificaties op Roland Garros.

Novak Djokovic blijft ondanks zijn verloren finale in Rome met een straatlengte voorsprong op de eerste plaats. Zijn tegenstander in de finale, Andy Murray, wipt dankzij de toernooizege over de Zwitser Roger Federer naar de tweede plaats. De Zwitser Stan Wawrinka en de Spanjaard Rafael Nadal vervolledigen de top vijf.

bron: Belga