Club Brugge Kampioen - Brugge ontvangt Club als helden op Markt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tienduizenden supporters van Club Brugge hebben de spelers, trainers en staf ontvangen als helden op de Markt in Brugge, die op hun beurt zorgden voor een kolkend feest in de binnenstad na de eerste landstitel in elf jaar. Alsof de weergoden ermee gemoeid waren, kwam de zon piepen toen de spelers per bus een nokvolle Markt kwamen opgereden. Toen de spelers op het podium kwamen omstreeks half vijf, barstte het feest, dat al van 15 uur aan de gang was, helemaal los.

De openingswoorden waren voor kapitein Timmy Simons die samen met trainer Michel Preud'homme de beker toonde. "Het is geweldig, zowel gisteren als vandaag", aldus Simons die een primeur had waardoor het publiek uit zijn dak ging. "Ik ga straks met jullie de Champions League in."

Voor de trainer het woord nam, scandeerde het volk de naam van José Izquierdo. "Het is fantastisch. Ik heb nog niets anders gekend sinds ik hier ben. Jullie supporters hebben ons de kracht gegeven in het stadion. We waren bijna onklopbaar", waarmee Michel Preud'homme even verwees naar de winst van Anderlecht in Jan Breydel tijdens de reguliere competitie. "Maar ocharme, ze kunnen ook eens winnen", grapte hij, waarna de trainer vol respect over de rivalen sprak. "Alles is hier fantastisch, en ook de spelers zijn niet slecht", besloot hij lachend.

Niets anders dan gezang en gejuich. Enkel toen burgemeester Renaat Landuyt speechte klonk er boe-geroep, maar dat verstomde toen hij een nieuw stadion beloofde. "Hoognodig, want nu zitten we te klein. We kunnen niet meer wachten", aldus voorzitter Bart Verhaeghe die de supporters bedankte. "Dit is een titel voor de hele familie", zei hij.

Iedereen mocht nog het Gulden Boek van de stad tekenen en ontving een medaille.

Met "You never walk alone" werd de huldiging afgesloten, maar het is duidelijk dat Brugge nog een lange nacht tegemoet gaat.

bron: Belga