Weervrouw live voor schut gezet

Vernederd worden op het werk is een vreselijke ervaring, zeker als dat gebeurt voor het oog van je collega's. Ook weervrouw Liberté Chan werd gekleineerd door een van haar co-presentatoren, maar bij haar waren duizendende kijkers getuige van het gênante incident. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Afgelopen weekend was de weervrouw bij de Amerikaanse tv-zender KTLA druk bezig met haar weerpraatje, toen ze abrupt onderbroken werd door een mannelijke collega. Hij eiste dat Chan een cardigan aantrok, omdat haar zwart cocktailkleedje te onthullend was. "We krijgen veel mails hierover", verklaarde de collega buiten beeld. "Zijn jullie serieus? Ik lijk wel een bibliothecaresse", reageerde de vrouw ontsteld. Uiteindelijk trok ze - met tegenzin - het vestje toch aan.

Achteraf beweerde Chan dat het om een mopje ging.  "Niemand heeft me gedwongen de cardigan aan te trekken, ik speelde gewoon het spelletje mee. Alle trouwe kijkers weten dat we 's ochtends constant pret met elkaar tijdens de uitzending."

Toch deelde ze de video van het voorval op haar Facebookaccount om te peilen of het kleedje "te onthullend" was. Ze benadrukte ook nog dat ze niet wou spotten met mensen die in een bibliotheek werken. "In mijn ervaring dragen ze gewoon vaak cardigans", besloot ze.