Jupiler Pro League - Zulte Waregem smeert AA Gent 4-2 nederlaag aan

Zulte Waregem heeft zondagavond in de laatste wedstrijd van speeldag 8 in play-off 1 met 4-2 gewonnen van AA Gent. Voor Essevee is het de eerste zege in de play-offs, Gent mist de kans om in te lopen op nummer 2 Anderlecht. Zulte Waregem kwam na 23 minuten op 1-0 dankzij een kopbaltreffer van Abdou Diallo. Amper twee minuten later maakte Kenny Saief vanaf 11 meter gelijk. Ref Vertenten legde de bal op de stip nadat Baudry het leer tegen de arm kreeg. Meteen daarna verloor Gent Gouden Schoen Kums met een blessure, Hannes Van Der Bruggen kwam hem in het Regenboogstadion vervangen.

Vijf minuten voor de pauze knikte Kalifa Coulibaly de 1-2 tegen de netten na een vrije trap van Milicevic.

In een aantrekkelijke tweede helft met een rist kansen langs beide kanten, kwam Zulte Waregem na 68 minuten weer op gelijke hoogte. Lepoint stond op de juiste plaats om binnen te tikken nadat Steppe de gelijkmaker eerst nog verhinderde.

Gent drukte daarna door maar onder meer Depoitre en Coulibaly lieten open kansen liggen. Aan de overzijde toonde Mbaye Leye zich een pak efficiënter. De aanvoerder glipte door de buitenspelval en maakte er tien minuten voor tijd met een lob 3-2 van. In de absolute slotfase legde diezelfde Leye met zijn tweede treffer de 4-2 eindstand vast.

Eerder op de dag werd AA Gent als landskampioen onttroond door Club Brugge. Blauw-zwart versloeg in eigen huis RSC Anderlecht met 4-0 en is zo, met nog twee speeldagen te gaan, zeker van de eerste titel sinds 2005, de veertiende uit de geschiedenis.

Zaterdagavond won KV Oostende 'thuis' in Roeselare met 2-1 van KRC Genk.

Gent blijft door het verlies op 6 punten van Anderlecht hangen, terwijl nummer 4 Genk twee punten minder telt dan de Buffalo's. Oostende volgt op drie punten. Zulte Waregem eindidigt sowieso als zesde en laatste.