Club Brugge kampioen - Karel Hessels: "Een opsteker voor de horeca na terugval door terreur"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Morgen maandag wordt een groot kampioenenfeest gehouden in het Brugse stadscentrum voor de nieuwe Landstitel. Ook zondagavond draait de horeca op volle toeren. "De meeste zaken hebben extra vaten en personeel voorzien", zegt voorzitter Karel Hessels van Horeca Brugge. Hessels is zelf al meer dan veertig jaar supporter van Club Brugge. Naast zijn persoonlijke vreugde, is de winst van Club ook vooral een meevaller voor de horeca, zegt hij. "Het is een pluspunt voor heel Brugge en omstreken. Zeker na de aanslagen, eerst in Parijs en recenter die in Brussel. De horeca voelt de gevolgen van de terreur nog elke dag. Dat Club Brugge na elf jaar de landstitel opnieuw binnenhaalt, is dus zeker een opsteker", aldus Hessels.

Indien Club Brugge deze wedstrijd niet had gewonnen, had het volgend weekend een nieuwe kans om kampioen te worden. "Dit weekend hebben we een extra voordeel natuurlijk: het is een verlengd weekend. De meeste mensen moeten morgen niet werken. Ze kunnen dus uitgebreid feesten en uitslapen. Ik ga ook eerst wat werken, maar tussendoor drink ik wel een pintje mee", zegt de voorzitter.

Voor het grote feest maandag worden op en rond 't Zand extra tapinstallaties voorzien. Ook dan zal de horeca op volle toeren draaien.

bron: Belga