World Series triatlon - Marten Van Riel 19e in Japan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marten Van Riel, die al langer zeker is van zijn deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in het Braziliaanse Rio de Janeiro, is zaterdag op de World Series triatlon in het Japanse Yokohama in 1u47:56 op de negentiende plaats geëindigd. De overwinning in Japan ging in 1u46:27 naar de Spanjaard Mario Mola. Hij haalde het van de Mexicaan Crisanto Grajales (1u46:42) en de Noor Kristian Blummefelt (1u46:45).

De 23-jarige Van Riel plaatst zich met een 38e plaats op de olympische kwalificatieranking zonder problemen voor Rio. Ook Jelle Geens is met zijn 36e stek zeker van deelname aan de Spelen. Bij de vrouwen verzekerden Claire Michel en Katrien Verstuyft zich eerder op de dag in Yokohama van een plaats op de Olympische Spelen.

Triatlon werd zestien jaar geleden op de Spelen in het Australische Sydney aan het olympisch programma toegevoegd. Komende zomer verschijnen er voor de eerste keer vier Belgische triatleten aan de start van de Spelen. De triatlon bij de mannen wordt gehouden op donderdag 18 augustus, de vrouwen komen twee dagen later op 20 augustus in actie. De start wordt telkens gegeven op het strand van Copacabana.

bron: Belga