Sinksenfoor - Tweede editie van Sinksenfoor op Spoor Oost van start

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Antwerpen is zaterdag de jaarlijkse Sinksenfoor van start gegaan, voor de tweede maal op de site Spoor Oost in Borgerhout. Na de tegenvallende bezoekersaantallen van vorig jaar, vooral op weekdagen, hebben een resem aanvullingen aan het programma en verfraaiingen van het terrein voor nieuwe hoop gezorgd bij stad en foorkramers. De Sinksenfoor zal dit jaar vijf weken duren, tot en met zondag 19 juni. Al dan niet toevallig raakte uitgerekend zaterdag bekend dat de auditeur van de Raad van State adviseert om het akkoord - tussen stad en buurtbewoners van de Gedempte Zuiderdokken - dat de Sinksenfoor weg van het Antwerpse Zuid en uiteindelijk naar een meer afgelegen terrein in Borgerhout dwong, te vernietigen. Een definitieve uitspraak is er echter nog niet en voor de editie van dit jaar zal die sowieso geen verschil meer maken. Stad en foorkramers willen er daarom nog steeds alles aan doen om de komende weken zoveel mogelijk publiek naar Spoor Oost te lokken.

Met spectaculaire attracties als "The Tower" - met een vrije val vanop 90 meter hoogte - en een randprogramma van optredens, het EK voetbal op groot scherm en kinderanimatie denken de organisatoren de foor dit jaar alvast een pak aantrekkelijker te kunnen maken. Ook het terrein ziet er een pak frisser uit, waar het vorig jaar nog in zeven haasten moest voorbereid worden op de komst van de Sinksenfoor en het desolate karakter van de voormalige NMBS-site er nog te veel in doordrong.

De Sinksenfoor is nog tot en met 19 juni dagelijks open. De stad vraagt om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen of gebruik te maken van park & rides, om de verkeershinder in de omgeving te beperken.

bron: Belga